Nyheter

Publisert 13.08.2018
Vi har fått en ny ansatt etter Vegar Fjell sluttet hos oss. Kai Robert Johansen, spesialpedagog fra Sarpsborg skal nå jobbe med våre ruspolitiske konferanser. 
Publisert 13.07.2018
Høsten 2018 blir det mange ruspolitiske konferanser rundt om i Norge. Vi har fått tak i flinke innledere på alle våre konferanser. Det er gratis å delta på våre konferanser. Vi ønsker alle velkommen til følgende konferanser:
Publisert 11.06.2018
AEF ønsker velkommen til ruspolitisk konferanse på Rådhuset i Risør tirsdag 28.august 10-14

Publisert 31.05.2018
Det ble en fin konferanse på Nedre Fossum gård på Stovner i Oslo med spennende innledere og forskjellige temaer. Konferansen åpnet med kulturinnslag av 13 år gamle Fyah Yardie. Han skriver sine egne rapper og kommer fra Stovner. Han var kjempeflink og hadde fine tekster.    
Publisert 19.04.2018
Hva er effekten av avkriminalisering? Hvilken effekten har avkriminalisering på bruken av narkotika? Vi tok en titt på hva forskningen sier. 12. FEBRUAR 2018 DEL:  I Norge diskuterer vi nå hvilke reaksjoner vi bør ha på bruk og besittelse av narkotika. I dag er bruk og besittelse forbudt under legemiddelloven og kan straffes med bøter eller fengsel. I de aller fleste tilfeller er reaksjonen imidlertid et forelegg. Les en oppsummering av artikkelen nederst i saken. Enkelte har tatt til orde for å avkriminalisere bruk og besittelse av narkotika. I følge Det europeiske narkotikaovervåkningsbyrået (EMCDDA) innebærer avkriminalisering at narkotikabruk er forbudt, men at det ikke lenger rammes av straffeloven. Reaksjonene er i stedet sivilrettslige, på samme måte som et parkeringsgebyr. Les også: Stabilt høy bruk av cannabis i Colorado.  
Publisert 13.04.2018
Nå nærmer det seg ny leirsesong, og vi har i år følgende leirer:Uke 28- Ungdomsleir 13.17 år på Ullerøy LeirskoleUke 29- Ungdomsleir 13-17 år på Ullerøy LeirskoleUke 30- Barneleir 6-12 år på Solbukta Leirsted, Fredrikstad Uke 30- Enslig forsørger m barn på Solbukta Leirsted, FredrikstadUke 31- Enslig forsørger m barn i alle aldre på Strandenga, Biristrand

Publisert 06.04.2018
Oslo AEF arrangerer ruspolitisk konferanse spesielt for unge mellom 15-25 år tirsdag 29.mai kl 18-21 på Nedre Fossum gård på Stovner. Konferansen er åpen for alle, men ungdom fra 15-25 år vil bli prioritert. Temaer for konferansen er Generasjon perfekt, #Metoo og Alkoholpolitisk handlingsplan for Oslo. Vi har fått tre fantastiske innledere. Andre Voldum fra Vi trordeg.no, Ida Johanna Aaraas fra ungcoaching.com og Geir Lippestad fra Arbeiderpartiet.Videre skal vi ha to Kahoot konkurranser med premier. Dette blir den første av 4 ungdomskonferanser i Groruddalen. Vi skal ha en i hver bydel, og målet er å kunne etablere Ung Arena i Groruddalen.        
Publisert 02.03.2018
Kjære fagfolk, institusjoner og organisasjoner og andre som jobber med rusavhengige og pårørende. Boken "Det begynner å ligne et liv ..." går snart i trykken. Tittelen er hentet fra Ole Paus sin sang, "Det begynner å ligne et liv dette her ..." Han har sjenerøst, sammen med flere andre musikere, gitt sin tillatelse til at vi har flere sanger med i boken. Jeg, faglitterær forfatter Unni Ranheim, har i samarbeid med Merete Almås, interkommunal ruskoordinator ved Lokalmedisinske tjenester i Setesdal, skrevet boken. Den er basert på intervjuer med pårørende og fagfolk.  
Publisert 26.02.2018
Anbefaler alle å være med i vår vervekonkurranse som varer helt til 27.oktober. Vinneren blir utropt på vår organisasjonskonferanse. Det er en flott premie som venter vinneren og 2. og 3.plassen vil også bli premiert! 

Publisert 19.02.2018
    PORSGRUNN (NRK): Det siste året er antall ungdommer på ruskontrakt blitt doblet. Mange gjør det godt på skolen og er forbilder for andre. Vi følte hasj var bedre enn alkohol, for vi fikk ikke noen bakrus. Så vi starta med å bruke det på fest. Det er for dyrt å bli drita på alkohol. Når vi spleisa kunne vi bli høye for 40-50 spenn.
Publisert 19.02.2018
Europeiske land strammer inn alkoholpolitikken Mens norske politikere diskuterer liberalisering av alkoholpolitikken, har en rekke europeiske land de siste årene strammet inn for å få bukt med økende alkoholproblemer. 
Publisert 15.02.2018
AEF deltok på seminar om rusreform og ny overdosestrategi på Stortinget. Arbeiderpartiet hadde invitert interesseorganisasjoner til å presentere seg og komme med innspill til 3 representantforslag:Sak rusreform: https://www.stortinget.no/…/Saker-og-publikasjo…/Saker/Sak/…Sak NOU: https://www.stortinget.no/…/Saker-og-publikasjo…/Saker/Sak/…Sak overdosestrategi: https://www.stortinget.no/…/Saker-og-publikasjo…/Saker/Sak/… Det kom mange innspill, og stortingsrepresentantene fulgte opp med mange spørsmål til oss.  

Side 1 av 5   >  >>