Nyheter

Publisert 16.10.2018
AEF arrangererer ruspolitisk konferanse med tema Ungdom og rus på Frivillighetssentralen i Lillestrøm onsdag 28.november kl 10-14.Vi har fått tak i flinke innledere og konferansen er gratis å delta på.
Publisert 08.10.2018
Rusforsker Sverre Nesvåg: Vi drikker mer enn godt er Budskap nr 1 fra ekspertene: Ni av ti nordmenn drikker alkohol, som både er det vanligste rusmiddelet og årsaken til flest helseproblemer. Forbruket økte kraftig fram til for noen år siden, og først i det siste har man blitt mer bevisste på farene ved for høyt forbruk for 'folk flest'. I snitt drikker personer over 15 år nesten syv liter ren alkohol per år. Menn drikker dobbelt så mye som kvinner. Nesten en av ti nordmenn har et alkoholproblem. Bare i Strand betyr det at 1000 personer, og deres familier, er berørt av dette i større og mindre grad. Legene har vært opptatt av misbruk og avhengighet hos de relativt få som misbruker alkohol eller er avhengige, og ikke vært opptatt av hvordan alkoholvaner kan påvirke helsen hos de mange som verken misbruker eller er avhengige, men likevel drikker mer enn godt er.  
Publisert 08.10.2018
Når bestemor drikker litt for mye FOLKEHELSE: Sliter du med søvnproblemer? Plages av fordøyelsen? Blodtrykket for høyt? Litt deprimert? Kanskje blir problemene litt mindre, hvis du kutter ned på alkoholforbruket. Hilsen mørkemannen. Det snakkes altfor lite om alkohol i sammenheng med helseproblemer, mener Torgeir Gilje Lid. Han har vært fastlege i Stavanger i en årrekke, og har tatt doktorgrad på alkoholskader. Tirsdag stilte den selverklærte mørkemannen på folkemøte i Strand kommune om alkohol og det gode liv, sammen med rusforskeren Sverre Nesvåg. De to kom til en kommune som er flasket opp på øl. Tou Bryggeri ble grunnlagt i 1855 på Tau. Dette var fire år før Asbjørn Kloster stiftet landets første avholdsforening i Stavanger - grunnlaget for Det Norske Totalavholdsselskap. Hans etterfølgere vant fram med å tørrlegge Stavanger. Mange av bryggeriarbeiderne på Tau var totalister og medlemmer av Losjen. I dag står avholdssaken svakt som en tynn pjolter.

Publisert 28.09.2018
AEF ønsker velkommen til ruspolitisk konferanse på Enter Amalie hotel i Tromsø tirsdag 16.oktober kl 10-14. Det blir flere spennende innledninger med flinke folk som brenner for rusproblematikken. Vi serverer enkel lunsj og det er gratis å delta på vår konferanse.
Publisert 28.09.2018
AEF ønsker velkommen til ruspolitisk konferanse med tema ungdom og rus i Gamle Tune rådhus i Sarpsborg torsdag 15.november kl 8.30-11.30. Vi serverer denne gang frokost og konferansen er gratis å delta på. Vi har fått tak i flinke innledere som brenner for temaet Ungdom og rus.
Publisert 25.09.2018
AEF ønsker velkommen til ruspolitisk konferanse i Alta 18 oktober på Solvang camping og leirsted 18.oktober fra kl 9.30-13.30

Publisert 20.09.2018
AEF ønsker velkommen til ruspolitisk konferanse fredag 26.oktober på Fagskolen Innlandet på Gjøvik. Vi har fått tak i flinke innledere, og konferansen er gratis å delta på. Det blir servert enkel lunsj.
Publisert 13.08.2018
Vi har fått en ny ansatt etter Vegar Fjell sluttet hos oss. Kai Robert Johansen, spesialpedagog fra Sarpsborg skal nå jobbe med våre ruspolitiske konferanser. 
Publisert 13.07.2018
Høsten 2018 blir det mange ruspolitiske konferanser rundt om i Norge. Vi har fått tak i flinke innledere på alle våre konferanser. Det er gratis å delta på våre konferanser. Vi ønsker alle velkommen til følgende konferanser:

Publisert 11.06.2018
AEF ønsker velkommen til ruspolitisk konferanse på Rådhuset i Risør tirsdag 28.august 10-14
Publisert 31.05.2018
Det ble en fin konferanse på Nedre Fossum gård på Stovner i Oslo med spennende innledere og forskjellige temaer. Konferansen åpnet med kulturinnslag av 13 år gamle Fyah Yardie. Han skriver sine egne rapper og kommer fra Stovner. Han var kjempeflink og hadde fine tekster.    
Publisert 19.04.2018
Hva er effekten av avkriminalisering? Hvilken effekten har avkriminalisering på bruken av narkotika? Vi tok en titt på hva forskningen sier. 12. FEBRUAR 2018 DEL:  I Norge diskuterer vi nå hvilke reaksjoner vi bør ha på bruk og besittelse av narkotika. I dag er bruk og besittelse forbudt under legemiddelloven og kan straffes med bøter eller fengsel. I de aller fleste tilfeller er reaksjonen imidlertid et forelegg. Les en oppsummering av artikkelen nederst i saken. Enkelte har tatt til orde for å avkriminalisere bruk og besittelse av narkotika. I følge Det europeiske narkotikaovervåkningsbyrået (EMCDDA) innebærer avkriminalisering at narkotikabruk er forbudt, men at det ikke lenger rammes av straffeloven. Reaksjonene er i stedet sivilrettslige, på samme måte som et parkeringsgebyr. Les også: Stabilt høy bruk av cannabis i Colorado.  

Side 1 av 6   >  >>