Nyheter

Publisert 23.04.2018
Vi søker Hovedleirledere, Faglig ledere, kjøkkenansvarlige og aktivitetsledere Kunne du tenke deg å være med på å gi barn og ungdom en god opplevelse?  En uke hvor det er fokus på lek, moro, nye venner og gode ferieminner? Da vil vi gjerne at du tar kontakt med oss:
Publisert 19.04.2018
Hva er effekten av avkriminalisering? Hvilken effekten har avkriminalisering på bruken av narkotika? Vi tok en titt på hva forskningen sier. 12. FEBRUAR 2018 DEL:  I Norge diskuterer vi nå hvilke reaksjoner vi bør ha på bruk og besittelse av narkotika. I dag er bruk og besittelse forbudt under legemiddelloven og kan straffes med bøter eller fengsel. I de aller fleste tilfeller er reaksjonen imidlertid et forelegg. Les en oppsummering av artikkelen nederst i saken. Enkelte har tatt til orde for å avkriminalisere bruk og besittelse av narkotika. I følge Det europeiske narkotikaovervåkningsbyrået (EMCDDA) innebærer avkriminalisering at narkotikabruk er forbudt, men at det ikke lenger rammes av straffeloven. Reaksjonene er i stedet sivilrettslige, på samme måte som et parkeringsgebyr. Les også: Stabilt høy bruk av cannabis i Colorado.  
Publisert 13.04.2018
Vi trenger flere leirledere. Kunne du tenke deg å være med i leirteamet så har vi sommerleire i uke 28-29-30-31. Vi arrangerer leirlederkurs 26.27.mai i Fredrikstad som er gratis å delta på, men obligatorisk for de som ønsker å være med i leirteamet. Kunne dette være noe for deg så ta kontakt på post@arbef.no eller tlf 23214579

Publisert 13.04.2018
Nå nærmer det seg ny leirsesong, og vi har i år følgende leirer:Uke 28- Ungdomsleir 13.17 år på Ullerøy LeirskoleUke 29- Ungdomsleir 13-17 år på Ullerøy LeirskoleUke 30- Barneleir 6-12 år på Solbukta Leirsted, FredrikstadUke 31- Enslig forsørger m barn i alle aldre på Strandenga, Biristrand
Publisert 06.04.2018
Oslo AEF arrangerer ruspolitisk konferanse spesielt for unge mellom 15-25 år tirsdag 29.mai kl 18-21 på Nedre Fossum gård på Stovner. Konferansen er åpen for alle, men ungdom fra 15-25 år vil bli prioritert. Temaer for konferansen er Generasjon perfekt, #Metoo og Alkoholpolitisk handlingsplan for Oslo. Vi har fått tre fantastiske innledere. Andre Voldum fra Vi trordeg.no, Ida Johanna Aaraas fra ungcoaching.com og Geir Lippestad fra Arbeiderpartiet.Videre skal vi ha to Kahoot konkurranser med premier. Dette blir den første av 4 ungdomskonferanser i Groruddalen. Vi skal ha en i hver bydel, og målet er å kunne etablere Ung Arena i Groruddalen.        
Publisert 02.03.2018
Kjære fagfolk, institusjoner og organisasjoner og andre som jobber med rusavhengige og pårørende. Boken "Det begynner å ligne et liv ..." går snart i trykken. Tittelen er hentet fra Ole Paus sin sang, "Det begynner å ligne et liv dette her ..." Han har sjenerøst, sammen med flere andre musikere, gitt sin tillatelse til at vi har flere sanger med i boken. Jeg, faglitterær forfatter Unni Ranheim, har i samarbeid med Merete Almås, interkommunal ruskoordinator ved Lokalmedisinske tjenester i Setesdal, skrevet boken. Den er basert på intervjuer med pårørende og fagfolk.  

Publisert 27.02.2018
Nå nærmer det seg med årsmøter i alle fylkespartier. AEF skal stå på stand på de fleste årsmøter. Her er oversikt over hvor vi deltar fremover:
Publisert 26.02.2018
Anbefaler alle å være med i vår vervekonkurranse som varer helt til 27.oktober. Vinneren blir utropt på vår organisasjonskonferanse. Det er en flott premie som venter vinneren og 2. og 3.plassen vil også bli premiert! 
Publisert 19.02.2018
    PORSGRUNN (NRK): Det siste året er antall ungdommer på ruskontrakt blitt doblet. Mange gjør det godt på skolen og er forbilder for andre. Vi følte hasj var bedre enn alkohol, for vi fikk ikke noen bakrus. Så vi starta med å bruke det på fest. Det er for dyrt å bli drita på alkohol. Når vi spleisa kunne vi bli høye for 40-50 spenn.

Publisert 19.02.2018
Europeiske land strammer inn alkoholpolitikken Mens norske politikere diskuterer liberalisering av alkoholpolitikken, har en rekke europeiske land de siste årene strammet inn for å få bukt med økende alkoholproblemer. 
Publisert 15.02.2018
AEF deltok på seminar om rusreform og ny overdosestrategi på Stortinget. Arbeiderpartiet hadde invitert interesseorganisasjoner til å presentere seg og komme med innspill til 3 representantforslag:Sak rusreform: https://www.stortinget.no/…/Saker-og-publikasjo…/Saker/Sak/…Sak NOU: https://www.stortinget.no/…/Saker-og-publikasjo…/Saker/Sak/…Sak overdosestrategi: https://www.stortinget.no/…/Saker-og-publikasjo…/Saker/Sak/… Det kom mange innspill, og stortingsrepresentantene fulgte opp med mange spørsmål til oss.  
Publisert 26.01.2018
Årets organisasjonsutviklingskurs ble aviklet 20-21.januar 2018 på Scandic Hotel i Fredrikstad. Forbundsleder Inger-Christin Torp orienterte om status og fremtidige mål for vår organisasjon. Mål for 2018 er at vi er 1000 medlemmer. Vår visjon frem mot 2030 er 3000 enkelt/familiemedlemmer og 250 kollektive medlemmer.    

Side 1 av 5   >  >>