Gi barna en rusfri jul!

Publisert 19.12.2016

Vårt juleønske er at ingen barn skal grue seg til julehelga.

Arbeiderbevegelsens Rus- og Sosialpolitiske Forbund (AEF) oppfordrer alle til at vi gir barna en rusfri jul. Barn har behov for edru og tilstedeværende voksne.  Alt for mange barn opplever at det blir et rollebytte slik at barnet sitter med hovedansvaret i jula.

De siste ti årene har det vært en økning i alkoholkonsumet i Norge på nesten70%. Dette er dramatiske tall og vi vet også at barn som er vant til at det drikkes mye alkohol i hjemmet har mye lavere terskel for å eksperimentere med andre stoffer senere i livet.

Barna som rammes finnes i alle barnehager, på alle skoler og i alle samfunnslag, Det er flere enn vi tror – Folkehelseinstituttet anslår at det er så mange som 90 000 barn. Det vil si nesten hvert tiende barn i Norge har en eller flere foreldre som har et høyt alkoholforbruk.

AEF oppfordrer oss alle til å ha et bevisst forhold til egen alkoholbruk i julen, der barna er de viktigste gjestene. Bidra til at alle barn får en god og rusfri jul.

(Bildet er hentet fra AV-OG-TILs kampanje "Hvor mange glass tåler barnet ditt?" som vårt forbund stolt støtter).

Vil du bli medlem?

Ditt medlemskap utgjør en forskjell. Som medlem støtter du vårt arbeid mot rus og våre tiltak for barn og unge, basert på et solidarisk samfunnssyn og som et aktivt medmenneske. Vi arbeider mot rusproblemene, men har ikke noe avholdskrav til medlemmene.

Bli medlem Kontakt