Ensomhet og isolasjon bør ingen oppleve i julehøytiden

Publisert 08.12.2021

Arbeiderbevegelsens Rus- og Sosialpolitiske Forbund (AEF) oppfordrer deg til å ta kontakt med en du kjenner som opplever ensomhet og føler seg isolert, inviter på en kaffekopp og en god prat. Vis at du bryr deg!

Vi vet at der er en sammenheng mellom psykiske lidelser som angst, depresjon og alkoholbruk. 30% av pasientene med alvorlig depresjon har et samtidig rusproblem. Alkoholen kan forsterke psykiske plager for eksempel forsterke uro slik at en med angst opplever omgivelsene som mer truende når en er påvirket av alkohol.

Sosial angst gir økt sannsynlighet for alkoholmisbruk. Om det blir et mønster å ty til alkohol for å håndtere angstproblemer og slappe av, vil man kunne utvikle alkoholavhengighet.

La oss bidra til å forebygge dette ved å bry oss mer om hverandre i hverdagen og ikke minst i den julehøytiden vi står foran.  Er du ensom, kan ensomheten forsterkes i julehøytiden hvor familien ofte samles.

Vil du bli medlem?

Ditt medlemskap utgjør en forskjell. Som medlem støtter du vårt arbeid mot rus og våre tiltak for barn og unge, basert på et solidarisk samfunnssyn og som et aktivt medmenneske. Vi arbeider mot rusproblemene, men har ikke noe avholdskrav til medlemmene.

Bli medlem Kontakt