Landsmøtet i gang!

Publisert 03.06.2016

Det 26. ordinære landsmøtet i AEF er offisielt åpnet med sang og tale!

Landsmøtet, nr. 26 i rekken i vårt forbund, er herved åpnet på Quality Hotel i Sarpsborg.

Forbundsleder Inger-Christin Torp åpnet landsmøtet og sendte mikrofonen rett videre til tre flotte musikere fra Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk i Østfold. Sunniva Berg, Alexander Hermansen og Renate Gjerløw Larsen fremførte arbeidersanger fra kulturnettverkets nyutgitte CD med gamle og nye arbeidersanger. En fantastisk start på tre dager i arbeiderbevegelsens ånd!

Deretter tok Inger-Christin igjen regi med sin landsmøtetale. Inger-Christin, som forøvrig er på hjemmebane i Sarpsborg, ønsket velkommen både til landsmøtet og til hjembyen som markerer 1000 år som by i 2016.

Hun var opptatt av at landsmøtet i løpet av helgen skal legge grunnlaget for fortsatt vekst de neste fire årene, og at arbeiderbevegelsen trenger en organisasjon som vår mer enn noen gang. "Vi må være den saltkrukka som helles opp i når det er på tide å røske litt opp i ting", påpekte hun.

Hun la også stor vekt på flere av de viktige sakene til forbundet, som barnefattigdom og som landsmøtet skal behandle i løpet av landsmøtet:
"I vårt velferdssamfunn har vi ikke lov til å glemme de som faller utenfor. 92 000 barn i Norge lever under fattigdomgrensen. Hvert barn som vokser opp i en økonomisk presset situasjon, og som dermed risikerer dårligere levekpr, er et barn for mye", sa forbundslederen under sitt åpningsinnlegg.

Barnefattigdom var også en av de sakene Actis-generalsekretær Mina Gerhardsen tok opp under sin hilsningstale fredag ettermiddag. Gerhardsen, som har gått gradene i arbeiderbevegelsen sa seg godt fornøyd med arbeidersanger til åpningen, før hun skrøyt at Arbeiderbevegelsens Rus- og Sosialpolitiske Forbund:
"Gjennom deres historie, har dere bidratt med engasjement og kunnskap i det ruspolitiske arbeidet".

Landsmøtet er godt i gang og mange spennende innledninger og debatter står på dagsorden. Programforslaget om Barnefattigdom er i skrivende stund oppe til debatt. Også programforslaget "Tiden etter behandling" skal debatteres fredag. Fredrikstad-ordfører og Ap-sentralstyremedlem Jon-Ivar Nygård vil også innlede om den politiske situasjonen før første dag avsluttes.

Vi kommer tilbake med mer i løpet av landsmøtehelga!

Les landsmøtedokumentene her
Vil du bli medlem?

Ditt medlemskap utgjør en forskjell. Som medlem støtter du vårt arbeid mot rus og våre tiltak for barn og unge, basert på et solidarisk samfunnssyn og som et aktivt medmenneske. Vi arbeider mot rusproblemene, men har ikke noe avholdskrav til medlemmene.

Bli medlem Kontakt