Utvid antidopingarbeidet!

Publisert 13.05.2016

AEF krever at det løftes en debatt om følgene av at mange dopingmidler ikke kan tas i tester.


Følgende uttalelse er vedtatt og tilsendt riks- og lokalmedia:

Utvid antidopingarbeidet

Idrett er positivt som forebyggende faktor, trivsel med mer, og negativt når det gjelder doping. Det lages ofte dopingmidler en ikke kan ta i tester. Da må en ikke si sikkert at idrettsutøvere er rene når en ikke vet om de har tatt slike midler. Vi har sannsynligvis store mørketall her.

Misbruk av dopingmidler gir foruten høyere idrettsytelse og store helseskader, ofte også mer aggressivitet som kan føre til økt familievold.

AEF krever at:

  • Anti Doping Norge (ADN) starter en debatt om følgene av at mange dopingmidler ikke kan tas i tester.
  • Øvrige aktuelle offentlige organ, særlig skolen, idrettsråd mm begynner å jobbe mer med den del av dopingmisbruket, som nå er nevnt.
  • Politikere, særlig fra AP og SV starter en slik debatt. Grunn til at AP og SV nevnes er at flesteparten av våre medlemmer er fra disse partier

Videre vil AEF sentralt og lokalt jobbe mer med å forebygge doping, eks. ved å ta opp det som tema, og å få skolene til å undervise mer om det.

Vil du bli medlem?

Ditt medlemskap utgjør en forskjell. Som medlem støtter du vårt arbeid mot rus og våre tiltak for barn og unge, basert på et solidarisk samfunnssyn og som et aktivt medmenneske. Vi arbeider mot rusproblemene, men har ikke noe avholdskrav til medlemmene.

Bli medlem Kontakt