Når bestemor drikker litt for mye

Publisert 08.10.2018

Når bestemor drikker litt for mye

FOLKEHELSE: Sliter du med søvnproblemer? Plages av fordøyelsen? Blodtrykket for høyt? Litt deprimert? Kanskje blir problemene litt mindre, hvis du kutter ned på alkoholforbruket. Hilsen mørkemannen.

Det snakkes altfor lite om alkohol i sammenheng med helseproblemer, mener Torgeir Gilje Lid. Han har vært fastlege i Stavanger i en årrekke, og har tatt doktorgrad på alkoholskader. Tirsdag stilte den selverklærte mørkemannen på folkemøte i Strand kommune om alkohol og det gode liv, sammen med rusforskeren Sverre Nesvåg.

De to kom til en kommune som er flasket opp på øl. Tou Bryggeri ble grunnlagt i 1855 på Tau. Dette var fire år før Asbjørn Kloster stiftet landets første avholdsforening i Stavanger - grunnlaget for Det Norske Totalavholdsselskap. Hans etterfølgere vant fram med å tørrlegge Stavanger. Mange av bryggeriarbeiderne på Tau var totalister og medlemmer av Losjen.

I dag står avholdssaken svakt som en tynn pjolter.

Vil du bli medlem?

Ditt medlemskap utgjør en forskjell. Som medlem støtter du vårt arbeid mot rus og våre tiltak for barn og unge, basert på et solidarisk samfunnssyn og som et aktivt medmenneske. Vi arbeider mot rusproblemene, men har ikke noe avholdskrav til medlemmene.

Bli medlem Kontakt