Generasjon null tull

Publisert 14.11.2017

Actis arrangerer fagkonferanse torsdag 14.desember på Oslo Kongressenter kl 09-15.30

Generasjon null tull

En konferanse om ungdom og alkohol.

14. desember vil noen av landets fremste forskere og fagpersoner innlede om utviklingen i alkoholbruk blant unge, risikofaktorer, betydningen av tidlig innsats og forebygging i skolen. I tillegg kommer Inga Dóra Sigfúsdóttir fra Icelandic Centre for Social Research and Analysis for å fortelle hva Island har gjort for å lykkes med å redusere unges rusbruk.

Målgruppe: Skolepersonell, helsearbeidere, frivillige organisasjoner, foreldre og andre i tett kontakt med ungdom, og andre som er interessert i rusforebygging blant unge.

Pris: Gratis for Actis-medlemmer og studenter. Andre: Kr 300.

Meld deg på her.

PROGRAM:

09:00 Åpning 

09:10 Ungdom og alkohol: Actis presenterer ny undersøkelse v/ Hanne Cecilie Widnes, nestleder i Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan.

09:30 Alkoholbruk blant unge. Utvikling, risikofaktorer og konsekvenser v/ Geir Scott Brunborg, seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. 

10:10 Pause

10:30 Rus og skole: Unge med rusproblemer plukkes opp for sent v/ psykolog og forsker Ove Heradstveit, Uni Research Helse i Bergen/Kompetansesenter for rusforskning i Helse Vest.

11:00 Forebygging av festkulturen v/ Ole Magnus Jensen, leder forebyggende avsnitt i Asker og Bærum, Ungdomspatruljen i Asker og Bærum.

11:20 Lunsj

12:20 Kulturelt innslag.

12:30 Forebygging av rusbruk på Island: En suksesshistorie v/ Inga Dóra Sigfúsdóttir, Icelandic Centre for Social Research and Analysis. 

13:10 Islandmodellen på norsk: Slik lyktes Eide kommune med å få ned ungdomsfylla v/ Ellen Marie Krakeli, folkehelsekoordinator, Eide kommune.

13:30 Pause

13:50 Hva ungdom lurer på om alkohol v/ Sturla Naas Johansen, seksjonsleder i RUStelefonen. 

14:20 Når festen slutter med ambulanse og blålys v/ Odd Martin Vallersnes, avdeling for allmennmedisin, UiO.

14:50 Risikofaktorer og utsatt ungdom v/ Helseutvalget for homofile.

15:20 Oppsummering.

15:30 Avslutning og vel hjem.

Konferansier: Guro Hoftun Gjestad

Meld deg på her.

Ved påmelding blir du sendt til en ekstern side, der du kan melde på deg selv og dine kollegaer, eller bare dine kollegaer.

Vi benytter oss av betalingstjenesten Paypal. Det eneste du trenger å ha tilgjengelig er informasjon om deg og ev. andre du skal melde på, samt ha betalingskortet ditt klart.

Velkommen!

Bilderesultat for bilde av ungdommer

Vil du bli medlem?

Ditt medlemskap utgjør en forskjell. Som medlem støtter du vårt arbeid mot rus og våre tiltak for barn og unge, basert på et solidarisk samfunnssyn og som et aktivt medmenneske. Vi arbeider mot rusproblemene, men har ikke noe avholdskrav til medlemmene.

Bli medlem Kontakt