Organisasjonskonferansen i gang!

Publisert 27.10.2017

Fredag åpnet årets organisasjonskonferanse med politisk debatt og god og tankevekkende fredagsunderholdning.

Et trettitalls medlemmer er samlet på Quality Hotel Entry Mastemyr fra 27.-29. oktober på årets organisasjonskonferanse. Etter en hyggelig middag, åpnet forbundsleder Inger-Christin Torp konferansen med politisk innledning.

Forbundslederen innledet blant annet om statsbudsjettet for 2018 som er lagt frem av den gjenvalgte regjering, og konsekvensene av denne. Blant annet pekte hun på at milliardene i nye skattekutt som er lagt inn, blir dekket inn f.eks i kutt i bostøtte og reduksjon i husbankens låneramme på hele 1 mrd kroner. Hun ga regjering skryt for en liten satsing på rusforebygging blant studenter, men var ellers skuffet i sin innledning om satsing på rustiltak, sosial profil og kutt til frivillige organisasjoner.

I debatten som fulgte var barnefattigdom et gjennomgående tema blant organisasjonskonferansens deltakere, og flere var bekymret for en stadig og fortsatt negativ utvikling. Konferansens deltakere var også svært opptatt av tannhelse og tannbehandling, og vi kan vel kort oppsummere ytringene med den mye brukte politiske frasen "tenner er også en del av kroppen". Forbundslederen foreslo at forbundsstyret kommer tilbake med en uttalelse til julesamlingen i desember.

Kvelden ble avsluttet med et skikkelig godt kulturelt innslag fra Tove Bøygard, som leverte både god musikk og tankevekkende tekster inspirert av ulike skjebner, som alle hadde til felles et ønske om å bli sett og få et helt normalt liv.

Organisasjonskonferansen fortsetter lørdag - og vi kommer tilbake med mer!


Vil du bli medlem?

Ditt medlemskap utgjør en forskjell. Som medlem støtter du vårt arbeid mot rus og våre tiltak for barn og unge, basert på et solidarisk samfunnssyn og som et aktivt medmenneske. Vi arbeider mot rusproblemene, men har ikke noe avholdskrav til medlemmene.

Bli medlem Kontakt